10% rabatt på allt KOD: MELLAN10

Baka en pizzadeg på ett snabbt sätt.

Hur gör man?

  • 6 stora degbollar (eller 7 mindre)
  • Recept:
  • 1000g vetemjöl (16.5 dl)
  • 600g vatten (6dl)
  • 10g olivolja (1 msk)
  • 26g salt (1.5 msk)
  • 25 gram jäst (ett halvt paket)
Gör såhär:


  1. Lös upp saltet i vattnet
  2. Blanda i olivoljan och jästen.
  3. Häll i allt mjöl och knåda för hand eller i maskin i 15min tills degen är slät och smidig. Täck degen och låt den vila 30 min på en varm plats i köket. Dela upp degen i 6 stycken degbollar på ca 260g styck, alternativt 7 degbollar på 230g styck. Jäs i deglåda, separata runda burkar eller fristående täckta i ca 30-60 min till (dom ska ha dubblats i storlek)Baka sedan ut pizzorna med valfri topping! Enkel och medelsnabb pizzadeg!
  4. En medelsnabb deg som man enkelt kan förbereda några timmar innan gästerna kommer.
Tidsåtgång: 3-4

6 stora degbollar (eller 7 mindre)

Recept:


  • 1000g vetemjöl (16.5 dl)
  • 630g vatten (6,3dl)
  • 10g olivolja (1 msk)
  • 26g salt (1.5 msk)
  • 10 gram jäst (1/5 del av ett jästpaket)
Gör såhär:


  1. Lös upp saltet i vattnet
  2. Blanda i olivoljan och jästen.
  3. Häll i allt mjöl och knåda för hand eller i maskin i 15mintills degen är slät och smidig. Täck degen och låt den vila ca 60 min på en varm plats i köket. Dela upp degen i 6 stycken degbollar på ca 260g styck, alternativt 7 degbollar på 230g styck. Jäs i deglåda, separata runda burkar eller fristående täckta i ca 3h till (dom ska ha dubblats i storlek)Baka sedan ut pizzorna med valfri topping!
Recept från Marcus Larsson

Pizzaugnar och pizzatillbehör!

Frågor angående pizzadeg

1-2 timmar, denna är en deg som går snabbt att göra när man lite försent kommer på att man vill äta pizza.

Recept: 1000g vetemjöl (16.5 dl), 600g vatten (6dl), 10g olivolja (1 msk), 26g salt (1.5 msk), 25 gram jäst (ett halvt paket)

6 stora degbollar (eller 7 mindre)

Det finns ju mycket som helst du kan ha på, det är valfritt. Men det är ju alltid gott med någon god ost som mozzarella, tomatsås, skinka eller varför inte salami.

De som tar 3-4 timmar jäser man i en deglåda i ca 3 timmar efter du gjort dina degbollar. Funkar även att jäsa i separata runda bunkar eller fristående täckta.

Då ska de jäsa i en deglåda eller separata runda burkar men de kan även vara fristående täckta i ca 30-60 min.