Betala med Svea delbetalning - upp till 12 månader med 0% årsränta*

Pizzarecept från Italienaren Giuseppe Gerratana


Giuseppe Gerratana eller @pizzapipposweden som han heter på instagram har äntligen delat med sig av ett av hans pizzadegs recept!

Det är väldigt enkelt och smidigt att göra och blir otroligt god och framförallt krispig tack vare olivoljan som han slänger ner i degen. Vill du även se när Giuseppe gör degen samt pratar om de olika mjöl sorter, jäsningstider och mycket mer kan du kika på vår youtube och videon vi länkat här bredvid.

Det finns även en video där han bakar ut pizzan på vår YT! https://www.youtube.com/channel/UCmew_cpdPSK00BeIr...

Innehållet kan inte visas

Recept

Jäsningstid cirka 24 - 30 timmar

Receptet är till cirka 6 pizzor

  • 1kg mjöl
  • 650ml kallvatten
  • 25gram salt
  • 20gram olivolja
  • 1gram torrjäst / 3gram färsk jäst

Tillvägagångssätt

Detta recept är skrivet som att du har en degblandare. Men självklart går det även att göra förhand. Tänk bara på att du måste knåda degen i cirka 10-15 minuter.

  1. Häll ner mjölet och jästen i degblandaren och blanda runt lite försiktigt.
  2. Häll sen ner det kalla vattnet men spara några matskedar och låt degmaskinen blanda ihop allt till en fast deg, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt saltet och resten av vattnet och låt degen få blanda igen några minuter.
  4. Avsluta med olivoljan på degen och låt det blanda ihop så degen blir slät och fin i degblandaren.
  5. Ta ut degen och forma hela degen som en enda stor pizzadeg och låt den vila så i 1 timme. Är du osäker på hur du ska forma pizzadegarna kolla videon ovan för att se hur Giuseppe gör.
  6. Efter hela degen jäst 1 timme är det dags att forma små bollar på 250gram. 250gram blir stora pizzor. Vill du göra små pizzor skulle jag rekommendera runt 125-150gram.
  7. Forma alla pizzadegar så de blir perfekt runda. Det är nu du är med och skapar den runda formen som din pizza sen ska ha.
  8. Låt degarna jäsa framme i 2 timmar och ställ sedan in dem för att jäsa i kylen cirka 24 timmar. Här är det perfekt att låta degarna jäsa styckvis i små runda burkar om du har det, då håller de hela tiden den perfekta runda formen.
  9. Ta ut degarna ur kylen minst 2 timmar innan du ska baka så de blir rumstempererade.

Steg 5 + Steg 6

Steg 6 + Steg 7


Recept och bilder kommer från Giuseppe själv och hans instagram: @pizzapipposweden