Information om leveranser och öppettider för jul och nyår

Tunn pizzabotten á la Malin Rosdahl

Vår kära ambassadör Malin Rosdahl har delat med sig av ett smidigt och snabbt recept på pizzadeg. Degen blir tunn och krispig och går fort att jäsa, detta recept gjorde Malin när hon var med i Sveriges Mästerkock 2022. I detta recept använder sig Malin av lite socker för att få en snabbare jäsning och hon jäser i en airfryer för att skynda på processen. Men känner du att du har utrymme för mer tid kan du skippa sockret och låta degen jäsa en längre stund.

Håll utkik på vår hemsida. Nya recept från Malin kommer upp kontinuerligt!

Malins instagram hittar ni här: @smakbomben

Recept

Tillagningstid: cirka 60 min + gräddning

Deg till 2 pizzor

  • 25g jäst
  • 2,5dl vatten (37 grader)
  • 390gram tipo 00 mjöl
  • en nypa salt
  • en nypa socker (för snabbare jäsning)

Pizzamjöl hittar du och kan köpa på vår hemsida, klicka HÄR.

Tillvägagångssätt

  1. Börja med att starta upp din pizzaugn eller vanliga ugn. Kör du i vanlig ugn så rekommenderas det att du använder en baksten eller bakplåt och kör på max temperatur. Bakar du i pizzaugn och är helt ny på det kan du lära dig mer här om vad du ska tänka på och hur du ska göra: Att baka i Pizzaugn
  2. Smula jästen i en bunke eller köksassistent
  3. Tillsätt vattnet som är fingervarmt / 37 grader och rör om till jästen löser sig
  4. Tillsätt salt, socker och mjöl och låt degen arbeta till en smidig deg.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 min, eller i 15min på 40 grader i en airfryer.
  6. Dela upp degen i 4 olika stora degar och börja sen arbeta ut degen

Det är inte alltid lätt att arbeta ut sin pizzadeg för att få den perfekta formen. Men i videon här bredvid kan du kika på när Sebastian på Grillkung bakar ut en deg för att få lite inspiration om vart du ska börja.

Innehållet kan inte visas

Topping & Gräddning

När degen är formad så är det bara dags att toppa den med alla möjliga godsaker och sen grädda den i ugnen. Grädda tills pizzakanterna börjar få en fin färg och se sådär krispiga och härliga ut. Man kan även ta en kik på botten av pizzan så att den börjar se gyllenbrun ut, då vet man att den är klar.

Malins favoritpizzor är

  • Pizza Bianco med citron och brynt salviasmör
  • Chevré Pizza med het salami, honung, basilika och pinjenötter

Recept på dessa två pizzor kommer upp på hemsidan inom kort!