Kladdkakepizza - Så här gör du!
Gott + Gott = Gott - Eller hur?!
Så varför skulle inte kladdkaka och pizza funka ihop. Det bästa av två världar som ihop blir en grym dessert eller fika.
Så älskar du pizza och kladdkaka och framförallt choklad så måste du prova detta!
Recept
Kladdkakesmet
En enkel kladdkaksmet som går fort att grädda och blir otroligt kladdig, chokladig och god.
- 100 gram smör
- 2st ägg
- 2dl socker
- 4msk kakao
- 4tsk vaniljsocker
- 1,5dl mjöl
- 2krm salt
Tillvägagångssätt:
- Smält smöret
- Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt med det smälta smöret och blanda runt.
- Tillsätt mjölet och ett ägg i taget och blanda till en jämn smet.
Tillagning
Ska du baka kladdkakan i ugnen rekommenderar jag 200 grader i cirka 15 minuter.
Men vi tillagar självklart kladdkakan på pizza i en pizzaugn! I vårt fall har vi använt oss av en färdig pizzabotten från föreningspizzan i Linköping. Men självklart kan du även göra din egen pizzadeg. Hur du gör egen pizzadeg kan du läsa mer om här:
Vi smetar på kladdkakan på pizzabotten och slänger även på lite chokladbitar av mörk choklad. Sen bakar vi pizzan i cirka 1 minut i pizzaugn under rotation för att få den jämna fina färgen och avslutar med att toppa pizzan med bär och grädde. OJ så gott det var!
Se när vi bakar här!
På Youtube kan du se en hel video där vi lagar olika dessert pizzor i Nonno Peppe Pizzaugn. En av pizzorna är just kladdkakaspizza. Så ta gärna en kik om du vill följa hela vägen från smet till färdig kladdkakepizza!
Innehållet kan inte visas