Information om leveranser och öppettider för jul och nyår

Grillad abborre med potatis & vitt vin

Enkelt och supergott recept på grillad abborre

Här delar vi med oss av en favorit till sommarens grillning, nämligen abborre i folie med potatis, grönsaker och vitt vin. Denna rätt är både enkel och innehåller få ingredienser samtidigt som det blir grymt gott. Kanske har du fiskat lite abborre i närtid eller har ett par filéer i frysen? Då ska du testa detta! Tips: funkar lika bra med lax eller annan fisk!

Ingredienser (1 portion)

  • Filé av abborre x 2
  • Potatis ca 200-250 g
  • Cocktailtomater ca 6-8 st
  • Purjolök efter tycke
  • Färska örter. Här kan man ta lite av vad man har hemma men våra favoriter är dill & persilja men även timjan funkar finfint.
  • Smör
  • Vitt vin
  • Citron
  • Salt
  • Peppar (svart & vitpeppar)

Gör såhär

  1. Först och främst behöver du ha filéer av abborre. Går att köpa abborre men bäst och roligast är om du fiskar den själv!
  2. Tänd grillen! Cirka 200 °C är bra.
  3. Salta och peppra fisken. Vi gillar att både ha salt och vitpeppar vilket ger ett litet sting i fisken som är gött.
  4. Skiva potatis tunt. Ju tunnare desto snabbare tillagas potatis då den ska vara rå.
  5. Hacka purjolök and halvera eller "kvarta" cocktailtomater
  6. Hacka örter
  7. Lägg potatis i botten av aluminiumfolie. Tänk på att ha en ordentlig bit folie då den ska vikas ihop sedan.
  8. Lägg fisken uppepå potatisen
  9. Släng på purjolök, tomater & örter. Spara lite rå purjolök samt örter för garnering.
  10. Lägg en eller två rejäla klickar smör. Detta smälter sedan och ger god smak till potatisen.
  11. Häll på en skvätt vitt torrt vin.
  12. Vik ihop folien och släng på grillen. Låt paketet ligga på i 15-25 minuter eller tills potatisen är mjuk och fisken tillagad. Fisken ska ha en temperatur på runt 50-52 °C för att vara som bäst.
  13. Toppa paketet med lite färska örter, rå purjolök och en skvätt citron
  14. Njut med något gott att dricka, förslagsvis det vita vinet som du använde tidigare!