Fridas vitlökssmör

vitlökssmör bild

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • Saft från en fjärdedels citron
  • Färsk persilja
  • Lite flingsalt

Tillvägagångssätt

Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt.

Skala och pressa vitlöken och skölj persiljan.

Pressa citronen ner i mixern med de övriga ingredienserna och mixa. Det lika bra att mixa med stavmixer eller mosa med gaffel.

Vitlökssmör

Vitlökssmör funkar till det mesta och det finns lite knep för att få till den så som du önskar.

Det går lika bra att använda vitlökssmöret direkt men det är att föredra att ställa in det i kylen någon timme. Om du vill kunna skiva vitlökssmöret, använda smörpapper och forma det till en rulle och låt det stelna i kylen i cirka en timme. Då blir det perfekt att skriva upp och lägga på köttbiten.

Tips:

  • Det går lika bra att ha dill eller någon annan färsk ört istället för persilja.
  • Gillar man parmesan går det utmärkt att ha i, ca 50 gram per 100 gram smör.
  • För ett vitlökssmör med lite hetta, ha i några droppar tabasco.
  • Om du vill ha ett vispat, fluffigt vitlökssmör, testa vispa smöret tills det är helt vitt och fluffigt och sen tillsätt alla ingredienser.

Maträtter med vitlökssmör:

  • Vitlöksbröd
  • Fläskfilé med råstekt potatis och vitlökssmör
  • Nanbröd med vitlökssmör
  • Varma rödbetor med persilje-och vitlökssmör
  • Vitlöksgratinerad oxfilé
  • Helbakad rotselleri
  • Grillad rådjursfilé med örtkrossad potatis

Råvaror som passar med vitlökssmör:

  • Nanbröd
  • Oxfilé
  • Lax
  • Lövbiff
  • Pasta
  • Rödbetor
  • Fläskfilé
  • Kotlett
  • Karré
vitlökssmör mat

Vanliga frågor angående Fridas vitlökssmör

Vi använder oss av 100 g smör, 2 stora vitlöksklyftor, saft från en fjärdedels citron, färsk persilja, lite flingsalt.

Vårt tips är nanbröd, oxfilé, lax, lövbiff, pasta, rödbetor, fläskfilé, kotlett, karré.

Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt. Skala och pressa vitlöken och skölj persiljan. Pressa citronen ner i mixern med de övriga ingredienserna och mixa. Det lika bra att mixa med stavmixer eller mosa med gaffel.

tips från oss är testa vispa smöret tills det är helt vitt och fluffigt och sen tillsätt alla ingredienser.

Det är en smaksak, det är gott att servera direkt men vi föredrar att ställa in de i kylen någon timme innan servering.